Opleiding tot Stripauteur! GraphicMatic - tekeningen die verhelderen
GraphicMatic - tekeningen die verhelderen GraphicMatic - tekeningen die verhelderen GraphicMatic - tekeningen die verhelderen GraphicMatic - tekeningen die verhelderen

Opleiding tot Stripauteur!

Dat GraphicMatic een voorliefde heeft voor het beeldverhaal mag niemand verbazen ...

Deze voorliefde uit zich vooral in de inbreng van huistekenaar Hans Dijckmans in de opleiding "Stripauteur" bij Syntra West Brugge.

Als 1 van de drie docenten geeft Hans het volledig elektronische luik van de opleiding. Schetsen, inkten, inkleuren, layout en drukvoorbereiding ... in zijn lessen gebeurt alles met computer, tekentablet en de nodige softwarepakketten.

De lessen tekentechnieken, scenario en stripgeschiedenis worden gegeven door twee oude rotten in het vak. Marc Verhaegen tekende 15 jaar lang Suske & Wiske en werkt nu aan een eigen reeks Senne & Sanne en verschillende historische strips. Joris Vermassen is misschien beter bekend als zijn alter ego Frits Van den Heuvel waarmee hij bekend werd als tekenaar, scenarist en stand-up comidian.

Op het einde van deze beroepsopleiding van 2 jaar levert iedere cursist als eindwerk een kortverhaal van 4 pagina’s af. Deze eindwerken worden gebundeld in een heus stripalbum dat dan ook effectief gedrukt wordt.download document
ga terug naar overzicht